Print on demand för julkort

Såhär till sommaren kanske det känns aningen märkligt att börja tänka på vinter och jul. Men om du är smart så börjar du förbereda dig redan nu med julkort och presentinköp – då blir julen mindre fylld av stress och du kan ägna dig åt det som julen faktiskt handlar om, att umgås med dina nära och kära.

Något som verkligen hör julen till är julkort, men visst är de kort som man köper i vanliga butiken ganska tråkiga, så varför inte göra egna? På https://www.qpix.se/julkort/ kan du skapa egna julkort likt du skapar en egen bok genom print on demand. Allt du behöver göra är att ladda upp dina bästa foton och sedan välja layout och beställa hem – så kan du fixa iordning alla julkort redan nu så att allt du väl behöver göra sen är att lägga dem på lådan när det är dags att skicka dem. Men kom ihåg att du bör skicka dina julkort i god tid, även om du kanske inte riktigt behöver skicka dem imorgon, och var även noga med att du skriver rätt mottagare och adress. Tusentals julkort och brev når nämligen aldrig sin mottagare, och det är oftast på grund av givarens slarv.

Viktigt att tänka på om julkort

När du ska skicka julkort behöver du vara noga med att se till så alla uppgifter stämmer. Enligt uppgift från posten till tidningen LT så är det nämligen så många som 40-50 000 julkort och brev som aldrig når sin tilltänkta mottagare. Men varför då? På grund av slarv. Så innan du skickar dina kort bör du tänka på att:

  • Kolla så mottagarens namn stämmer
  • Kolla så att mottagarens adress stämmer
  • Sätta på rätt sorts frimärken
  • Skriva din egen returadress (då kan du vara säker på att kortet skickas tillbaka till dig om något annat blivit tokigt med mottagarens uppgifter)

Så väljer du julkortens utseende

På Qpix finns massor av olika stilar och varianter på julkort att välja på. Men vill du verkligen vara extra personlig med hur dina kort ska se ut kan du kombinera dessa julkort med kort som du tillverkat helt och hållet på egen hand till exempel tillsammans med barnen. På bland annat Pinterest finns massor av bilder och tips att ta del av, så testa att kolla även där!