“Poddarna” ger ut bok

Superpopulära podcastskaparna Alex och Sigge skriver nu på en bok som kommer släppas i september. De har fått ett stort förskott för att skriva boken, som enligt dem kommer handla om ämnet tid.

50073-alex-schulman

Det finns en del böcker som blir kända för att de är så otroligt bra och lockar många till läsning. Exempel på sådana böcker som släppts bara de senaste åren är de svenska böckerna Cirkeln och En man som heter Ove. Sedan finns det de böcker som blir väldigt populära och sålda för att en känd person skrivit eller medverkar i dem. Ett exempel på en sådan bok är Jag är Zlatan, som handlar om fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovics liv. Några andra kända personer som nu ska skriva en bok, som förväntas bli en riktig succé, är podcast-favoriterna Alex Schulman och Sigge Eklund.

Miljonbelopp i förskott

Deras bok spås bli en sådan succé att de fått ett förskott på 1,5 miljoner kronor för att skriva boken som kommer att släppas i höst. När det blev bestämt att de skulle skriva en bok lottades rättigheterna till den ut och förlaget Bookmark var de som vann budgivningen. I och med de 1,5 miljoner kronorna har Alex och Sigge landat ett av branschens högsta förskott i år. Duon berättar att de är glada för förskottet och att de känner sig ödmjuka inför det enorma stöd och den tro som förlaget har på dem.

Bok om tid

Boken har inget namn än men går under arbetsnamnet ”Tid” och går allt enligt planerna kommer den vara klar till bokmässan i september. Boken kommer att innehålla teser, tankar, anekdoter och betraktelser som rör ämnet tid. Duon hoppas på att boken kommer inspirera många och de säger att de själva är besatta av ämnet som boken kommer att handla om. Läs mer.