Kända författare och böcker

Är man bra på att skriva och tycker det är kul, bör man verkligen försöka sig på att skriva en bok. De mest populära böckerna leder nämligen till en massiv försäljning, vilket innebär mycket pengar in på kontot för författaren. Dessutom har många bra författare blivit kända över hela världen.

255070-book-of-faith

I ett tidigare inlägg har vi kunnat läsa om att många har böcker som inredningsdetaljer i hemmet. Men en bra bok blir så mycket mer än en detalj i hemmet, den kan rent ut sagt ändra ens liv. Speciellt om man har skrivit boken själv. En författare som blivit oerhört känd och som sålt böcker i över 400 miljoner exemplar är författaren J.K. Rowling. Hon har skrivit böckerna om trollkaren Harry Potter och hennes sju böcker har även blivit filmer. En annan författare vars böcker även de har blivit filmer är J.R.R. Tolkien. Han har skrivit Sagan om ringen-triologin som sålt i över 103 miljoner exemplar.

Den kanske mest kända författaren genom tiderna måste vara William Shakespeare. Han skrev olika pjäser och dikter och hans verk tros ha sålts i 4 miljarder exemplar genomåren. Shakespeare levde i Storbritannien under sent 1500-tal. Han har inte bara ansetts vara Englands nationalskald, utan också den främste dramatikern i värdslitteraturen genom tiderna. En mer nutida författare som tros ha sålt sina 85 böcker i en liknande upplaga som Shakespeare är Agatha Christie. Även hon kom från Storbritannien och levde under större delen av 1900-talet. Christie är känd som ”Detektivromanernas drottning” och är en av dem som format deckargenren. Agatha Christie har skrivit klassiker som Miss Marple och Poirot. Läs mer om henne här.

När det kommer till svenska författare finns även här ett par riktiga bästsäljare. Två 1800-talsförfattare som blev väldigt kända för sina verk är August Strindberg och Selma Lagerlöf. Strindberg räknas som en av Sveriges största författare medan Lagerlöf räknas som en av Sveriges främsta nationalskalder och var även den första kvinnan som fick nobelpriset. Men den svenska författare som förmodligen sålt flest böcker är barnboksförfattaren Astrid Lindgren, vars bokserie om Pippi Långstrump har sålt runt 80 miljoner ex runt om i världen.

Den absolut mest sålda boken i världen är Bibeln. Men vem som skrev den är okänt, även utgivningsåret förblir okänt.