Designa egna inbjudningskort

Inför en fest är det mycket som ska planeras minsann. Och ett av de första momenten är inbjudningskorten och sedan vidare, tackkorten. Med egen design blir korten roligare att dela ut och uppskattas mer av vänner och familj. Med några enkla digitala penseldrag kan du få de perfekta inbjudningskorten.

Lek med färg och form, linjer och bilder tack vare de digitala mjukvarorna hos leverantörerna. På det viset kan du själv göra ditt eget inbjudningskort och få det hemskickat i ett visst antal som passar din festskara. Hos https://www.calligraphen.se/ finns annars exempel på massor av tack- och inbjudningskort till födelsedagar, dop, begravningar och andra kalas och tillställningar. Ta en lov online och få inspiration.

inbjudningskortDesignaspekten – vad är viktigt?

Det är lätt att tänka och måla utanför linjerna när du gör inbjudningskorten och det är ofta ingen skada skedd. Dock måste informationen vara tydlig och klar och designen passa in på övriga festtemat eller genomsyra dig och vad du ska bjuda på. Om festen ska ha hösttema så varför inte addera höstlöv och kastanjer på kortet, eller kanske en liten kvist att skicka med i kuvertet. Om du inte är riktigt säker kan du prova olika onlineverktyg som Canva som har mängder av färdiga mallar till både det ena och det andra.

Formge ditt kort med enkla metoder som att kolla upp bilder, teckensnitt, bakgrund och färgval. När det är klart är det bara att leka loss. Det kan även vara kul att inte alltid ha ett fyrkantigt eller rektangulärt kort utan satsa på ett hjärtformat, ett runt eller ovalt till festen.

Gör intryck på gästerna

Ett personligt men lite lyxigt inbjudningskort gör garanterat att fler gäster väljer att tacka ja till din fest. Ett fint papper, handgjorda detaljer och ett unikt språk i texten kan grabba tag i den mest motsträvige partypoopern. En liten idé kan vara att lägga i ett skriftligt smakprov på menyn också så att folk blir suktade av vad som kommer att serveras.

Med detta sagt behöver inte ditt kort vara för avancerat, då det ofta blir förbisett i all hast när posten öppnas.