Cirkeln – en bok som förtrollar

Då vi lever i en värld där vi alla kan behöva lite magi från stund till stund kommer denna bok och sveper in och som många säger är en bok som kommer spås lika stora framgångar som framgångssagan Twilight. 

10356714-grinning-woman-with-bookBoken som blivit otroligt omtalad heter Cirkeln och redan innan den hade kommit ut spåddes den stor succé och det var många Hollywood-bolag som stod på kö för att försöka vinna rättigheterna för en kommande film. Det är en tonårsbok men som fångar en stor publik. För visst lockar det ockulta både stora och små. Se bara på sajten Sierska.se hur de får fler och fler besökare och kunder genom att tillfredsställa med  svar som människor söker.

Vad händer i Engelsfors

Det hela utspelar sig i bruksorten Engelfors och det kretsar kring en kille hittas mördad och sex tjejer inser att de kanske inte riktigt är så “normala” som de förut tänkt. De har nämligen övernaturliga krafter, likt häxor.

Vad som är så fängslande med just denna bok är att man kliver in i en helt annan och magisk värd och blir helt förtrollad. Då denna bok blev så populär som den spåddes har det nu även kommit uppföljare som heter Eld och sedan den sista som heter Nyckeln.

Men hur kan det komma sig att vi människor är så fascinerade av det okända och ockulta? Det måste ha att göra med att det egentligen inte finns någon som på allvar kan säga vad som är rätt eller vad som är fel. Det kittlar att tänka på vilken magisk kraft man skulle vilja ha och vad man skulle göra med den. Ta bara TV-serien förhäxad som förut gick på tv. Tre kvinnor med magiska krafter som skyddar befolkningen. Vad man i alla fall kan säga med säkerhet är att vi aldrig kommer att få nog av spännande böcker eller tv-serier som förtrollar oss och får och att bli indragen i andra spännande världar. Och bara genom att höra introsången till förhäxad är vi med ens i en annan värld.