Böcker för en underbar bokhöst

Vad för böcker tar höstens alla bokläsare med storm? Bland annat nya verk av Tessa Hadley och Rachel Kushner samt andra guldkorn.

När mörkret tilltar finns det få saker som slår en bra bok i favoritfåtöljen. En kopp te på sidobordet bredvid och låg jazzmusik från högtalarna skapar en ännu mysigare känsla. Men vad ska du läsa egentligen? Det finns många nya böcker att välja på.

Nya böcker i höst

bok läsa höstOavsett om du läser dina böcker rent fysiskt i pappersform – eller lyssnar på dem i en av alla appar med inläst litteratur, har du massor av nya böcker att välja på. Ljudboksappar har den fördelen att du snabbt får tillgång till det nya, och med ett abonnemang behöver du inte köpa boken per se, du har den i listan liksom alla andra böcker. Vilken bok är du sugen på att slå upp och läsa?

Tio nya böcker många pratar om just nu:

 

  1. ”Vem dödade bambi?” av Monika Fagerholm
  2. ”Jag vill sätta världen i rörelse” av Anna-Karin Palm
  3. ”Nobel. Den gåtfulle Alfred, hans värld och hans pris” av Ingrid Carlberg
  4. ”I allmänhetens tjänst” av Edward Snowden
  5. ”Allt jag fått lära mig” av Tara Westover
  6. ”Hon som måste dö” av David Lagercrantz
  7. ”Den röda rosen slår ut” av Liv Strömquist
  8. ”Gileads döttrar” av Margaret Atwood
  9. ”Vi for upp med mor” av Karin Smirnoff
  10. ”Bomullsängeln” av Susanna Alakoski

Källa: Svenska Dagbladet Boktips

 

Nytt från två storförfattare

Två författare som är väldigt omtalade för sina böcker är Tessa Hadley och Rachel Kushner. Den förstnämnda har nyligen släppt romanen ”Sent på dagen” om oväntad död mitt i medelklassidyllen och dess konsekvenser på människor runt om. Denna roman är Tessa Hadleys andra roman som översätts till svenska. Det dröjer nog inte förrän hennes tidigare verk även de utkommer på svenska.

Rachel Kushner gör succé med sin nya roman ”The Mars Room” som handlar om en kvinna i fängelse för mord. Boken är fiktion men speglar ändå det som är så fel i samhället, där det understa skiktet aldrig någonsin får möjlighet att leva ut utan lever vidare i en ond cirkel av fattigdom och beroende. En recension av denna bok finns att ta del av i Dagens Nyheter.